تردمیل ودرد زانو
تردمیل برای درد زانو

اگر درد زانو مربوط به آرتروز باشد (که خود آرتروز هم یکی از عوارض چاقی است)، کاهش وزن میتواند به فرونشاندن آن کمک کند.
دردهای آرتروز جزو دردهای مزمن در سنین بالا هستند و کاهش وزنیکی از پیشنهادهای ما برای این دسته از افراد است.
البته نوع ورزشی که به این افراد داده میشود معمولا هوازی بوده و بیشتر از نوع راه رفتن است. در صورتی که فرد درد شدید و محدودیت تعادلی دارد و نمیتواند راه برود، استفاده از تردمیل را به وی توصیه میکنیم. استفاده از دوچرخه نیز ممکن است، اما دوچرخه باید برای هر فردی به طور جداگانه تنظیم شود، در غیر این صورت درد زانو را تشدید خواهد کرد.
بیشترین نوع ورزش توصیه شده، همان راه رفتن یا پیادهروی روی تردمیل است.
در کنار آن، برخی ورزشها برای تقویت عضلات ران، به ویژه عضلات چهارسر و عضلات پشت ران به فرد داده میشود که به کاهش درد زانوی وی کمک خواهد کرد.
میزان پیادهروی را باید از ۲۰ دقیقه در روز آغاز کرد و به تدریج افزایش داد تا حداکثر به ۶۰ دقیقه در روز برسد. این تمرین باید ۵ تا ۶ روز در هفته انجام شود.
توصیه سوم من به کسانی که درد زانو دارند، انجام حرکات کششی در رابطه با زانو و عضلات پشت ران و ساق است که در کنار انجام ورزش هوازی و تمرینات تقویتی میتواند هم احتمال سقوط و هم احساس درد را کاهش دهد.
توجه به این نکته لازم است که وقتی برای یک فرد مبتلا به درد زانو نسخه پزشکی نوشته میشود، توصیه میکنیم همیشه راه رفتن روی تردمیل را از کم شروع کرده و به تدریج افزایش دهد. ابتدا در حداقل سرعت از ۵/۲ دقیقه شروع کرده و به تدریج زمان را افزایش دهد تا به ۶۰ دقیقه برسد و وقتی زمان به حد مطلوب رسید، سرعت را افزایش داده و بعد از رسیدن سرعت به حد مطلوب، شیب تردمیل را افزایش دهد.
پیشنهاد میکنم قبل از شروع تمرینات ورزشی، حتما با متخصص طب ورزشی مشورت کنید تا بر حسب شرایط خاص هر فرد، نسخه ویژهای برای ورزش او نوشته و نحوه انجام تمرینات را برای او کاملا توضیح داد
استفاده صحیح از تردمیل
استفاده صحیح از تردمیل

چگونه باید از تردمیل استفاده کرد؟
تردمیل یکی از محبوبترین تجهیزاتی است که در باشگاههای ورزشی وجود دارد. استفاده از این وسیله کار مشکلی نیست اما بسیاری از افراد از این وسیله به درستی استفاده نمیکنند.
یاد گرفتن طریقهی صحیح استفاده از تردمیل میتواند اثرات مفیدی داشته باشد و امنیت شما را در هنگام ورزش با این وسیله افزایش دهد.
انجام این کار مشکل نیست و تنها به ۱۰- ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
۱- با چگونگی کنترل تردمیل آشنا شوید:
قبل از اینکه تردمیل را روشن کنید دستورالعملهای اصلی دستگاه را از مربی سالن سوال کنید و یا آنها را از روی کاتالوگ بخوانید. بیشتر تردمیلها مثل هم کار میکنند و شامل این موارد هستند: کارکرد دستی یا اتوماتیک، دکمهی شروع و پایان، تعیین سرعت و شیب و میزان وزن بدن.
۲- ایمنی دستگاه را بررسی کنید:
دکمهی خاموش کنندهی فوری دستگاه را پیدا کنید. معمولا یک دکمهی بزرگ و قرمز رنگ را که در وسط دستگاه قرار میگیرد به این کار اختصاص میدهند.
۳- در مورد سرعت مناسب اطمینان حاصل کنید:
قبل از اینکه ناگهان بر روی تردمیل در حال حرکت بروید، در حالیکه دستگاه خاموش است در کنار تردمیل بایستید، برنامهی کنترل دستی را فعال کنید و برای شروع سرعت تسمه را به ۵- ۳ کیلومتر در ساعت برسانید.
۴- آهسته شروع کنید:
برای راه رفتن بر روی ترد میل ناگهانی اقدام به این کار نکنید. بهتر است که ابتدا در کنارهی دستگاه و نزدیک دستگیرهها باشید. دستگیرهها را بگیرید و به آرامیهمراه با حرکت دستگاه گام بردارید. تا هنگامیکه احساس راحتی نمیکنید به این کار ادامه دهید. وقتی به این شرایط عادت کردید میتوانید به قسمت میانی تسمه رفته و دستگیره را رها کنید.
۵- با قدم زدن شروع کنید:
با سرعت کم در حدود ۳ کیلومتر در ساعت شروع کنید. سر را بالا نگه دارید و به مرکز تسمه توجه کنید. در قسمت میانی نوار متحرک بمانید و از جلو رفتن و یا عقب رفتن زیاد خودداری کنید.
۶- گام مناسب خود را پیدا کنید:
سرعتی که برای پاهای شما مناسب است را پیدا کنید. قبل از اینکه سرعت را افزایش دهید برای مدتی، با قدم زدن بدن را گرم کنید.
۷- یک برنامه انتخاب کنید:
اگر یکی از برنامههای دستگاه را انتخاب کنید دستگاه مراحل گرم کردن، ورزش و سرد کردن بدن را به طور خود کار اجرا خواهد کرد. برای افرادی که تازه با ترد میل کار میکنند این روش مناسبتر و راحتتر است.
۸- قدم زدن، دویدن آهسته (جاگینگ) و دویدن را امتحان کنید:
هنگامیکه توانستید به راحتی راه بروید شروع به دویدن آهسته کنید و پس از آن با سرعت بیشتری بدوید. این کار به مقداری تمرین نیاز دارد. روشن شدن و خاموش شدن دستگاه ممکن است موجب احساس سرگیجه شود. بهتر است مراقب ایجاد شدن چنین احساسی باشید.
۹- وقتی که احساس راحتی کردید دستگیره را رها کنید:
یکی از بزرگترین مشکلات استفاده کنندگان تردمیل این است که هنگام دویدن یا راه رفتن دستگیرهها را نگهمیدارند. گرفتن دستگیرهها مشکلات زیادی را برای ورزشکار ایجاد میکند.
برخی از این مشکلات شامل این موارد هستند:
* موجب کاهش شدت ورزش میشود در نتیجه کالری کمتری سوزانده میشود و منافع ورزش هوازی کاهش مییابد.
* حالت و وضعیت طبیعی بدن را به هم میریزد.
* خطر کشیدگی عضلات را افزایش میدهد.
* هماهنگی و تعادل را کاهش میدهد.
* حس پروپریوسپتیو را کاهش میدهد. این حس، توانایی احساس موقعیت بدن و تثبیت آن در فضای اطراف است.
۱۰- استفاده از سطح شیب دار:
شما میتوانید شیب دستگاه را افزایش دهید به این طریق بدون اینکه سرعت گامهای خود را افزایش دهید ورزش بیشتری میکنید. اما باید توجه داشته باشید که دستگیرهها را نگه ندارید. گرفتن از دستگیرهها هنگامیکه دستگاه شیب دار است، موجب میشود که آسیب بیشتری به وضعیت طبیعی بدن وارد شود. هنگامی که در سطح شیبدار راه میرویم به طور طبیعی مقدار کمیرو به جلو خم میشویم. گرفتن دستگیرهها در سطح شیب دار موجب میشود به بدن شما در جهت عقب نیرو وارد شود.
۱۱- متوقف کردن تردمیل:
چند راه برای متوقف ساختن تردمیل وجود دارد.
* کاهش دادن تدریجی سرعت با استفاده از صفحه کنترل.
* فشردن دکمهی بزرگ و قرمز رنگ که سرعت را سریعاً کاهش میدهد.
* به آرامیبه کنار نوار متحرک بروید و دستگاه را خاموش کنید.
دو روش اول برای افراد مبتدی که از ترد میل استفاده میکنند توصیه میشود. روش آخر به مقداری تعادل و تمرین نیاز دارد.
ت
برای ورزش در منزل تردمیل را پیشنهاد می کنید یا دوچرخه ثابت؟
برای ورزش در منزل تردمیل را پیشنهاد می کنید یا دوچرخه ثابت؟ | ||
بسیاری از افراد به علت اینکه فرصت کافی برای رفتن به باشگاه های ورزشی ندارند تصمیم می گیرند که داخل منزل ورزش کنند و به همین علت به فکر تهیه یک ابزار ورزشی مناسب نظیر تردمیل یا دوچرخه ثابت می افتند؛ در چنین مواقعی است که توجه فرد به این معطوف می شود که کدامیک از این دو وسیله ورزشی مناسب تر است؟. دوچرخه ثابت نیز همانند تردمیل مزایای زیادی برای ورزش در منزل دارد. به گفته متخصصان گرچه میزان حداکثر اکسیژن مصرفی که شاخص مناسبی از استقامت قلبی – عروقی است هنگام استفاده از دوچرخه ثابت به اندازه تردمیل افزایش نمی یابد، اما این وسیله ورزشی به علت نیاز به فضای کمتر و همچنین تولید صدای کمتر گزینه مناسبی برای بسیاری از افراد است.افزون بر این ، توصیه می شود مبتلایان به آرتروز زانو و دردهای اسکلتی – عضلانی برای شروع یک برنامه ورزشی هوازی از این وسیله استفاده کنند. |
تردمیل
تردمیل
علاقه به ورزش کردن در میان تک تک ما علاقه ای است یافت شدنی، به این دلیل که هم سلامتی به واسطه ورزش کسب می شود و هم این که خیلی ها دوست دارند به واسطه ورزش کردن اندام زیبایی داشته باشند. به ویژه خانم ها که کاهش وزن برایشان امری است حیاتی و حائز اهمیت!

یکی از راه های کاهش وزن و البته ورزش کردن استفاده از وسایل ورزشی است، یکی از این وسایل که شما هم شاید آن را دیده و سروکار با آن داشته اید، تردمیل است. وسیله ای که روی آن می شود با هر سرعتی که خواست راه رفت و گاهی هم دوید. برای آدمهای گرفتار و برای آنهایی که به هر دلیل موجه یا ناموجهی دلشان نمیخواهد اول صبح یا آخر شب توی پارکها بدوند یا پیادهروی کنند، تردمیل یک نعمت است؛ البته مشروط بر اینکه به فکر سلامت خودشان و احیاناً به فکر کاهش وزن و تناسب اندام خودشان باشند
تردمیل چیست ؟
تردمیل(treadmill) ابزاری ورزشی است که برای در جای راه رفتن، دوی آهسته و دوی سریع ساخته شده است. یعنی کارهایی که ما می توانیم به خوبی انجام دهیم، اما در اکثر اوقات برای انجام دادن آن ها به اندازه کافی انگیزه نداریم. ما تنبل ها معمولا با نگاه کردن از پنجره تصمیم می گیریم که امروز هوا برای پیاده روی مناسب هست یا نیست، که غالب وقت ها با توجه به تنبل بودن ما هوا مناسب نیست. شاید هم مشکل این باشد که راه رفتن یا دویدن در روزهایی که هوا سرد است به هیچ وجه جالب نباشد. کاربرد اصلی این وسیله در تست ورزش است که در آن بیمار فعالیتی محدود را متناسب با وضعیت پایش سیستم قلبی- عروقی خود انجام می دهد. هدف از انجام این تست، آشکار شدن اختلالات احتمالی عملکرد قلبی تحت فشار و استرس است. تردمیل ها همچنین در فیزیوتراپی به عنوان فعالیتی در جهت توان بخشی اعضای آسیب دیده و یا بهبود سریع تر پس از جراحی به کار می رود. از مزایای دیگر این دستگاه می توان به امکان تنظیم سرعت در مقادیر دلخواه و امکان محاسبه انرژی با توجه به معلوم بودن سایر شاخص ها اشاره کرد. بازدهی کار با این سیستم از بسیاری دیگر از ورزش های پیچیده قلبی و عروقی بیشتر است بعضی از انواع این دستگاه امکان شمارش قدم، پایش ریتم قلب و محاسبه تعداد کالری سوخته شده را نیز دارند.
تردمیل ها در فیزیوتراپی به عنوان فعالیتی در جهت توان بخشی اعضای آسیب دیده و یا بهبود سریع تر پس از جراحی به کار می رود
ما نوع موتوردار تردمیل، تکنولوژی پیشرفتهتری دارد و موتوری که در آن کار گذاشته شده است به کمک عضلات شما میآید و به این ترتیب، شرایط گوناگونی برای دویدن یا راه رفتن برای شما به وجود میآورد. در این دستگاه، موتور تردمیل است که باعث چرخش تسمه و حرکت صفحه تردمیل میشود. شما میتوانید سرعت آن را به صورت شیبدار تنظیم کنید و حالتی را به وجود آورید مثل اینکه دارید در یک مسیر سربالایی راه میروید یا میدوید. این تردمیلها معمولاً یک مانیتور کامپیوتری دارند که با سیمهای مخصوصی به بدن وصل میشوند و میتوانند ضربان قلب را نشان دهند تا ورزشکار متوجه شود که آیا شدت حرکتهایش روی تردمیل کافی است و موجب کاهش وزنش میشود یا نه. اگر به صفحه مانیتور این تردمیلها نگاه کنید، برنامههای از پیش تعیینشدهای را خواهید یافت که به کمک آنها میتوانید الگوی راه رفتن یا دویدن خودتان را روی تردمیل تنظیم کنید.
۵نکته برای حداکثر استفاده از تردمیل
ورزش کردن روی تردمیل، راه و رسمی دارد. برای اینکه درحین راه رفتن یا دویدن روی دستگاه، دچار آسیبهای عضلانی اسکلتی نشوید، بهتر است همیشه به این ۵ نکته توجه کنید:
-۱ اولین قدم، این است که بتوانید روی تردمیل، وضعیت بدنی مناسبی به خودتان بگیرید؛ یعنی سرتان را بالا بگیرید، عضلات گردنتان را کاملاً شل کنید و آرام باشید و ترجیحاً مستقیم به جلو نگاه کنید. اگر قرار است هنگام استفاده از تردمیل به تلویزیون نگاه کنید، این تلویزیون باید در ارتفاعی نصب شده باشد که شما مجبور نباشید گردنتان را برای مدت طولانی با زاویه نگه دارید.

۲- دستهایتان را آرامآرام مشت کنید، البته نه تا حدی که دستهایتان کاملاً منقبض شود. سعی کنید هنگامیکه روی تردمیل راه میروید یا میدوید، بازوهایتان از کنار بدنتان به سمت جلو و عقب حرکت کنند و در واقع، یکجور حرکت آونگی داشته باشند.
۳- توصیه میشود هنگام ورزش کردن، عضلات شکمتان را منقبض کنید.
۴- راه رفتن روی تردمیل، نیاز به گامهای خیلی کوتاه یا خیلی بلند ندارد. توصیه میشود روی تردمیل، همان طوری قدم بردارید که برایتان آسان و معمول است؛ نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند.
۵- توصیه میشود روی نفسهای خودتان تمرکز داشته باشید. سعی کنید به صورت طبیعی نفس بکشید و گهگاهی که میتوانید، نفس عمیق بکشید.
و اما دوچرخههای ورزشی
دوچرخههای ثابت ورزشی، نوعی دیگر از دستگاههای ورزشی به حساب میآیند که بیشتر باشگاههای ورزشی به آن مجهزند. شما میتوانید یکی از این دوچرخهها را نیز برای ورزش در منزل خریداری کنید. این دستگاه، هم جای کمی را اشغال میکند، هم ارزانتر است و هم به راحتی به شما امکان میدهد که در فضای کوچک آپارتمانتان دوچرخهسواری کنید.
فرآوری:طاهره رشیدی
بخش ورزشی تبیان
فواید و مضرات تردمیل

تردمیل میتواندبا موتور یا بدون موتور باشد.
در نوع بدون موتور، نیروی وزن و پاهای شما باعث بهحرکت درآوردن صفحه تردمیل میشود. این نوع تردمیل سبک و ارزان است و حجم زیادی را اشغال نمیکند.
نوع موتوردار تردمیل، پیشرفتهتر است و موتور آن باعث چرخش تسمه و حرکت صفحه تردمیل میشود و شما میتوانید سرعت آنرا تنظیم کنید تا با سرعت دلخواه خود پیادهروی کنید یا بدوید. همچنین در این نوع تردمیل شما میتوانید صفحه تردمیل را شیبدار تنظیم کنید و مانند حالتیکه در سربالایی میدوید، بر روی تردمیل بدوید. تردمیلهای خانگی شیب ۵۱ درجه میتوانند ایجاد کنند. این نوع تردمیل گرانتراست ولی امکانات بیشتری دارد.
و اما فواید تردمیل
۴) قدمهایی بردارید که برای شما راحت باشند،نه کوتاه باشند نه بلند.۵) بر تنفس خود متمرکز کنید. سعی کنید که بهصورت طبیعی نفس بکشید و حتیالامکان از نفسهای عمیق بیبهره نمانید.