یونجه

نام علمی: Medicago sativa

خاستگاه:

یونجه از خانواده بقولات از گیاهان متنوع و مغذی است،این گیاه ارتفاعی حدود ۵۰ سانتی متر،برگ های سبز متناوب و گل های ارغوانی دارد و خود را با شرایط مختلف خاک و آب و هوا سازگار می کند. یونجه را به عنوان شاه شاهان در بین گیاهان و پدر تمام مواد غذایی می دانند و ایرانیان ان را به عنوان گیاه شفا بخش شناخته اند. برای قرن های متوالی این گیاه به عنوان علوفه اصلی برای اسب ها بوده است

یونجه گیاهی بومی اروپا می باشد و در حال حاضر در سطح وسیعی از مناطق معتدل ، نیمه گرمسیری و عرض های بالا در نواحی گرمسیری کشت می شود.

یونجه سرشار از ویتامین های A,B,D,E و G می باشد و دارای مقادیری ویتامین C و K  نیز است. از ارزش های خاص یونجه کیفیت و مقادیر مناسب از کلسیم ، منیزیم، فسفر ، کلر، سدیم ،پتاسیم و سیلیسیوم میباشد که تمامی این عناصر برای عملکرد مناسب اعضای بدن لازم می باشند.

تحقیقاتی که در سازمان کشاورژی آمریکا انجام شده است، نشان داده اند که یونجه ۵/۱برابر بیشتر از غلاتی مانند گندم و ذرت پروتئین دارد و کربوهیدرات آن نیز نصف کربوهیدرات موجود در غلات می باشد.

پروتئین موجود در یونجه حاوی اسید آمینه های حیاتی مانند ارژینین، لیزین ، ترونین و تریپتوفان می باشد این اسید آمینه ها مکمل هر نوع کمبود در رژیم غذایی هستند.

یونجه از غنی ترین منابع فیبر و کلروفیل است، آزمایشات نشان داده اند که یونجه قابلیت هضم خوبی داشته و پروتئین کافی دارد.

قدرت شفابخشی و خاصیت های یونجه:

بذر ،برگ ها و ساقه های گیاه یونجه به علت نفوذ ریشه این گیاه تا عمق حدود ۱۲ متر در داخل خاک تحت الارض و گرفتن مواد معدنی از آن خواص بسیاری دارند . مهمترین مواد معدنی موجود در این گیاه منیزیم است که برای بهبود دستگاه گوارش و ساخت انسولین در بدن انسان لازم است.

یونجه در هر ۱۰۰گرم خود حدود ۱۳۰تا ۱۴۰ میلی گرم عناصر قلیایی دارد و این مورد یونجه را برای درمان بسیاری از بیماری ها ارزشمند می سازد.

یونجه به مقدار کمی ملین و ادرار آور بوده و نیرو بخش می باشد ، حرکات دودی معده را تسریع کرده و دستگاه گوارش را تقویت می کند و موثر در جذب غذا است و از عفونت نیز جلوگیری می کند.

 ورم:

یونجه فعالیت کلیه را تسهیل کرده و ادرار آور است و در درمان التهاب مثانه و ورم تاثیر بسزایی دارد.

بیماری های قلبی:

عصاره یونجه و برگ های تازه این گیاه در درمان مشکلات قلبی عروقی موثر است.آب یونجه قوی بوده،از این رو می توان با آب هویج مخلوط نمود.

بیماری های تنفسی:

عصاره یونجه منبعی از کلروفیل است و برای بیماری های تنفسی به خصوص ریه مناسب می باشد.

بیماری های شکمی:

بذر یونجه پادشاه بذر ها است، مصرف روزانه آن به شکل چای در کاهش اسیدی شدن معده موثر است و اسید هیدروکلریک و آنزیم های معده مثل پپسین را کنترل می کند. چای یونجه با نعناع از درد شکم می کاهد و باعت تازه تر شدن ذائقه می شود.

ورم مفاصل:

چای یونجه برای د رد مفاصل خوب و به قلیایی شدن غذا در بدن کمک می کند ۶یا۷ فنجان از چای یونجه در روز به مدت ۲ هفته درد مفاصل را درمان می کند.

بیماری های مو:

مصرف آب یونجه مخلوط با آب هویج و کاهو به طور روزانه رشد موها را سرعت می دهد و برای تقویت ریشه های مو خوب است.

فشار خون بالا:

یونجه از گرفتگی عروق جلو گیری می کند.

 طریقه استفاده:

از بذر یونجه در شربت، سالاد ، سوپ و ساندویچ استفاده می شود. همچنین از آب برگ ها و چای آن(از بذر و برگ خشک) نیز استفاده می شود.

چای یونجه از جوشاندن بذرها به مدت نیم ساعت در ظرف در بسته به عمل می آید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با سلام

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

لطفا معادله امنیتی زیر را تکمیل کنید * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.